OVER MARIAN


MARIAN MUDDER studeerde aan de Toneelafdeling van het Conservatorium in Antwerpen en aan de Scriptschool 
in Amsterdam. Ze begon haar carrière onder de bezielende leiding van toneelregisseur Koos Terpstra en heeft een aantal jaren intensief met hem samen gewerkt. 

Ze brak door bij het grote publiek met de rol van Nathalie Tellegen in Vrouwenvleugel. Een andere rol die haar op televisie faam bezorgde, was die van Vera Prins in de serie Baantjer. Daarnaast heeft ze in talloze televisie producties gespeeld w.o. Westenwind, IC, Goede daden bij daglicht, Voetbalvrouwen, Verborgen gebreken en Flikken Maastricht.

In het theater had ze de hoofdrol naast John Kraaijkamp Sr. In Gouwe Handjes, een stuk van Haye van der Heijden en speelde ze samen met Kees Hulst in de succesvolle voorstelling Mensenkinderen. Seizoen 2015/16 speelde ze samen met Matteo van der Grijn en Loes Haverkort in Fatal Attraction. 

 De afgelopen jaren heeft ze zich naast het acteren ontwikkeld tot schrijfster en personal coach. Haar levenslange liefde voor schrijven en haar belangstelling voor psychologie hebben haar aangezet tot het schrijven van romans waarin relaties centraal staan. 

Haar werk kenmerkt zich door haar feilloze gevoel voor pijnlijke situaties, haar fascinatie voor het menselijk onvermogen en vooral haar humor. Tot nu toe heeft ze vier romans op naar naam staan, Geluksblind, De perfecte minnares, Volgende keer bij ons en Opium. 

Half mei 2017 verscheen haar nieuwste boek: Sofasessies, hoe therapie mij niet heeft geholpen en vooral waarom niet. Het boek wordt bewerkt tot een solovoorstelling in de regie van koos Terpstra en is vanaf het najaar van 2017 te zien in theaters door het hele land.  

Share by: