EFT

EFT is een zeer effectieve methode om zowel emotionele problemen als lichamelijke klachten aanpakken. 

EFT werkt bijvoorbeeld bij angststoornissen, depressie, presentatieangst, faalangst, trauma's, PTSS, eetstoornissen en verslavingen. Bovenstaande klachten hebben allemaal voor een belangrijk deel met stress te maken en hoe die stress zich bij jou uit. Middels EFT haal je de emotionele lading van (voorbije) gebeurtenissen waardoor ze nu niet meer getriggerd kunnen worden in een stress- of paniekreactie.

Hoe gaat het in zijn werk?
Bij een EFT (Emotional Freedom Techniques) behandeling wordt cognitieve therapie gecombineerd met acupressuur, wat het tot een krachtige interventie maakt. Door zachtjes te kloppen op een aantal acupressuurpunten wordt de ontspanning van het lichaam gestimuleerd en door gelijktijdig te focussen op de traumatische ervaring dooft de stress. Op deze manier worden traumatische ervaringen vaak opvallend snel geneutraliseerd. Na de behandeling is het trauma een neutrale herinnering geworden die weinig of geen emotionele reactie meer oproept. EFT ontkoppelt namelijk de emotionele lading die vastzit aan vervelende situaties, herinneringen of trauma's.

Beknopte uitleg van de werking van het stressysteem: In elke situatie die als bedreigend of gevaarlijk wordt ervaren, reageert je lichaam met een vecht-, vlucht- of verstarreactie. Deze reacties zijn mogelijke stressresponsen die iedereen kent en herkent. De volgende symptomen kun je in allerlei combinaties en gradaties ervaren: hartkloppingen, snelle ademhaling, droge mond, trillen, tunnelvisie, misselijkheid, naar gevoel in je buik, "aan de grond genageld staan", "verlamd van schrik" etc. Dit zijn volkomen normale fysiologische reacties om je lichaam in staat te stellen te vechten of te vluchten. Ook de "verstarreactie" is in de evolutie ontstaan om de kans op het overleven de vergroten. Vaak blijf je last houden van stress omdat je in het hier en nu bewust, maar meestal onbewust, wordt herinnerd aan wat er in het verleden is gebeurd. Daardoor maakt jouw lichaam weer de "bijbehorende" stress aan die zich uit in de symptomen die hierboven beschreven staan, maar het kunnen ook andere lichamelijk klachten en symptomen zijn. Chronische stress(situaties) kunnen uiteindelijk ook leiden tot allerlei ziekten. Dit maakt het zo belangrijk om zoveel de mogelijk stress aan te pakken met EFT. Deze manier van werken is daarin bijzonder succesvol en verbazingwekkend effectief. Daarnaast is het een methode die gemakkelijk ook zelf thuis is toe te passen.

Als je nog meer informatie wilt over EFT behandelingen, dan kun je kijken naar de websites www.novet.nl

Als je nieuwsgierig bent naar deze methode, maak dan een kennismakingsafspraak. Dan leg ik je uit hoe het in zijn werk gaat, wat je ervan kan verwachten en laat ik je zien en vooral voelen hoe het werkt. 

Je kunt mij bellen of mailen voor meer informatie.  
Mail: marianmudder@gmail.com

Coaching vindt plaats in Amsterdam of op de locatie van de cliënt. Sessies zijn eventueel ook via de skype mogelijk.
Share by: