SCHRIJVEN


Marian schreef drie romans (Geluksblind, De perfecte minnares, Volgende keer bij ons), een thriller (Opium) en een 'doe-er-je-voordeel-mee-boek' (Sofasessies). Haar werk kenmerkt zich door haar feilloze gevoel voor pijnlijke situaties, haar fascinatie voor het menselijk onvermogen en haar grote gevoel voor humor. Sofasessies is een openhartig, persoonlijk en humoristisch verslag van een zoektocht in therapieland. 


Opium geeft een sensuele en opwindende inkijk in de menselijke psyche. Volgende keer bij ons is een scherpe en met humor geschreven roman over een familiedrama in lieflijk Toscane.


In De perfecte minnares staan liefde, seks, koken en verkeerde mannen centraal.  Geluksblind is een met humor geschreven bitterzoete roman over liefde en angst en dat die twee heel slecht samengaan.  Sofasessies, hoe therapie mij niet heeft geholpen en vooral waarom niet.

Verscheen op 11 mei 2017 bij Uitgeverij Ambo Anthos.

Sofasessies
is een openhartig, persoonlijk en humoristisch verslag van een zoektocht in therapieland. 

Op haar achtentwintigste ging Marian Mudder voor het eerst in therapie voor haar angsten en depressies. Het was intensief: twee weken geblinddoekt op een sofa. Maar het hielp niet, ze kreeg er nieuwe problemen bij. Er volgde een lange zoektocht naar de juiste therapeut – regulier en alternatief, van nlp tot rebirthing –, workshops en zelfhulpboeken. Na veel psychologische omzwervingen kwam ze op het spoor van wat haar wél heeft geholpen. 

Sofasessies is een scherp, grappig en openhartig boek dat een persoonlijke inkijk biedt in een kwart eeuw Nederlandse psychologische hulpverlening. Het is een kruising tussen een memoir en een zelfhulpboek. 


Opium

Verscheen in 2015 bij Uitgeverij Prometheus.

Wanneer fotografe Laura van der Velden in een café zit, raakt ze gefascineerd door een verliefd stel. In de jonge vrouw herkent ze een fotomodel met wie ze ooit heeft gewerkt. De donkere man is intrigerend en mysterieus en zoekt oogcontact met Laura, tot haar verbazing. 

Op weg naar huis ziet Laura de jonge vrouw de liefde bedrijven in een geparkeerde auto, ze kan niet zien met wie. Ze maakt enkele foto’s van het tafereel. De volgende dag wordt het meisje gevonden, dood. Wanneer Laura de man weer ontmoet, is ze vastbesloten de waarheid te achterhalen. 

Langzaam raakt ze in een gevaarlijke liaison verstrengeld. Heeft hij iets met de dood van het meisje te maken? Zal ze zich staande weten te houden, of valt ze ten prooi aan zijn gevoelens voor hem.


Volgende keer bij ons

Verscheen in 2012 bij Uitgeverij Bruna.

Iris is na haar scheiding tegen al haar verwachtingen in verliefd geworden op de zestien jaar jongere Rig. Wanneer ze hem meeneemt naar een familiediner in Italië, worden de onderlinge verhoudingen op scherp gezet. Dat leidt tot hilarische en schrijnende confrontaties waarin geheimen, leugens en zelfbedrog aan de oppervlakte komen.

Volgende keer bij ons is een scherpe en met humor geschreven roman over een familiedrama in lieflijk Toscane.


De perfecte minnares

Verscheen in 2011 bij Uitgeverij Bruna.

In De perfecte minnares staan liefde, seks, koken en verkeerde mannen centraal. De perfecte minnares is een vilein, scherp en humoristisch portret van een vrouw die van mannen houdt zoals ze van koken houdt: gepassioneerd, gulzig maar vooral perfectionistisch.

Eva is kok en runt samen met haar vriendin Desiree een cateringbedrijfje. Ze is verslaafd aan koffie, boter, oesters, champagne, seks en liefde. Onbewust kiest Eva altijd de verkeerde mannen uit. In een poging zich van het verleden te bevrijden, zal ze wraak nemen op de enige man voor wie ze nooit heeft gekookt.
Geluksblind

Verscheen in 2009 bij Uitgeverij Bruna

Geluksblind is een met humor geschreven bitterzoete roman over liefde en angst en dat die twee heel slecht samengaan. Het leven van Isabelle Hubar-Harteveld staat bol van tegenstellingen. Ze is getrouwd met een man van wie ze niet houdt. Ze speelt luchtgitaar iets wat alleen aan jongens is voorbehouden, slikt stiekem de pil om niet zwanger te worden en droomt van een grootse meeslepende liefde. Een hedendaags sprookje over liefde en seks, gedrenkt in zelfspot


Share by: