Cursus inschrijven

Marian Mudder is als actrice bekend van Vrouwenvleugel en Baantjer, waarin ze de rol van Vera Prins vertolkte. De afgelopen jaren schreef ze drie succesvolle romans: Geluksblind, De perfecte minnares en Volgende keer bij ons.

Haar werk kenmerkt zich door haar feilloze beschrijvingen van pijnlijke situaties, haar fascinatie voor het menselijk onvermogen en haar scherpe observaties.

Ik was een avontuurlijk meisje dat hutten bouwde, in bomen klom. Ik voelde me sterk en geliefd op een makkelijke, vanzelfsprekende manier. Eenmaal volwassen was daar helaas weinig meer van over.

Ik was geheim agente met een telefoon in mijn schoen, sprong uit rijdende treinen en  had een levensgevaarlijke poederdoos waarmee ik iedere schurk onschadelijk maakte. Ik voelde me sterk en geliefd op een makkelijke, vanzelfsprekende manier. 

Eenmaal volwassen was daar helaas weinig meer van over. Ik had chronisch energiegebrek, was heel gesloten, durfde nooit te zeggen wat ik voelde, als ik al wist wat ik voelde en was een enorme piekeraar. Kortom: Ik voelde me nooit goed genoeg. 

Ik ben in therapie gegaan. 

Over mijn zoektocht in therapieland heb ik een boek geschreven: Sofasessies, hoe therapie mij niet heeft geholpen en vooral waarom niet. Ik heb talloze workshops gevolgd van ‘Vind de godin in jezelf ‘ tot ‘Ademen tot je een ons weegt’. Ik heb stapels boeken gelezen, op het gebied van filosofie, spiritualiteit, psychologie en neurologie. Alle bestsellers op het gebied van zelfhulp heb ik gelezen. Ik kreeg inzicht in mezelf en mijn problemen en ging steeds beter begrijpen wat er mis was. Maar tegelijk versterken veel van die boeken het zelfverwijt, de schaamte. Want zolang je denkt dat er iets mis is, is er dus iets mis. Want het feit dat je denkt dat er iets mis is, is wat er mis is.

Uiteindelijk belandde ik in een zware crisis. Toen heb ik iets gedaan wat ik nooit eerder had gedaan, namelijk helemaal niets. Ik heb me achterover laten vallen en liet de pijn toe. Ik ben gaan voelen. Het was de eerste stap van mijn helingsproces. 

Ik ben bekend als actrice en schrijfster maar wat minder mensen weten is dat ik al meer dan tien jaar actief ben als coach/therapeut. Ik ben EFT-behandelaar en mindfulness-trainer, gespecialiseerd in angstproblematiek. In mijn werk als therapeut ben ik in staat gebleken ingewikkelde zaken simpel en helder te verwoorden. En vanuit mijn positie als ervaringsdeskundige op het gebied van angst weet ik precies wat er in het hoofd van onzekere en angstige mensen omgaat en waarom sommige dingen zo lastig zijn. Wat mijn werk met cliënten me vooral heeft geleerd is dat bijna iedereen in essentie met hetzelfde probleem rondloopt. Zelfafwijzing. Het gevoel niet goed genoeg te zijn. 

Het goede nieuws is: daar is iets aan te doen. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws rond mijn cursussen en boeken.

In januari 2022 kwam mijn boek ‘Wat ik eerder had willen weten’ uit. Het boek gaat over angst, de verlammende angst om niet goed genoeg te zijn en vooral hoe er vanaf te komen. Het gaat over (weer) in contact komen met wie je werkelijk bent. Als aanvulling op dit boek heb ik de online cursus EFT ‘Stressvrij leven’ ontwikkeld. In deze cursus leer ik je technieken om grip te krijgen op stress.

Daarnaast maak ik ook een podcast waarin ik brieven beantwoord over het leven of de liefde en verschillende meditatie oefeningen.